Veel gestelde vragen

Hoe werkt Jobbo?

Je kan via Jobbo makkelijk in contact komen met werkgevers over vacatures die jij interessant vindt. Hieronder een uitleg hoe Jobbo werkt.

1. Maak een account aan via de knop: "gratis registreren" op de homepage.
2. Ga naar je profiel en vul jouw gegevens in: NAW, foto, opleidingen en werkervaringen.
3. Maak een zoekopdracht en like de vacatures die jouw interesses hebben.
4. De werkgever krijgt een melding van jouw like en die kan vervolgens aangeven of de interesse wederzijds is. Door een vacature af te wijzen, ga je naar de volgende vacature.
5. Hebben jullie een match? Dan krijgt de werkgever jouw contactgegevens en kan de sollicitatieprocedure worden gestart.

Hoe maak je een profiel aan bij Jobbo?

Met Jobbo heb je geen cv en motivatiebrieven meer nodig. Binnen een paar minuten maak je een profiel aan bij Jobbo.

1. Klik op de homepage op "gratis registreren" om een account aan te maken. Vul vervolgens jouw naam, mailadres en wachtwoord in om te registreren.
2. Ga vervolgens via het menu (rechtsboven) naar jouw profiel.
3. Vul je voornaam, achternaam, provincie, woonplaats, geboortedatum in. Vergeet niet om een foto te uploaden (klik hiervoor op de afbeelding boven aan de pagina).
4. Schrijf een korte omschrijving van jezelf. Tips: wie ben je, waar ben je goed in, wat heb je gedaan en waar wil je naartoe.
5. Voeg jouw belangrijkste werkervaringen en opleidingen toe.
6. Voeg evt. nog je telefoonnummer toe, link naar jouw LinkedIn profiel en geef aan in welke branche jij geïnteresseerd bent.
7. Klik vervolgens op: "wijzigingen opslaan"

Hoe maak ik een zoekopdracht?

Je kan met de zoekbalk op de homepage op verschillende manieren zoeken. Zoals ook in de balk staat kan dat op functienaam en op de branche waarin jij geïnteresseerd bent.

1. Vul een functienaam of branche in waar jij naar zoekt.
2. Geef vervolgens aan in welke provincie je zoekt en klik op: "zoeken".
3. Klik op like om aan te geven dat je interesse hebt in een functie. Hiermee solliciteer je bij een werkgever.
4. Klik op afwijzen om naar de volgende vacature te gaan.

De branches waar je op kan zoeken:

Commercieel/Verkoop - Engineering en techniek - Marketing, reclame en communicatie - Inkoop, logistiek en transport - IT software - IT dienstverlening - R&D, wetenschap en wetenschappelijk onderzoek - Algemeen management - Productie, bouw en ambachten - Banken, Financiële diensten en verzekeringen - Gezondheidszorg, sociale en medische diensten - HRM - Media en informatie - Ontwerp en architectuur - Administratieve en secretariaat - Educatie en training - Horeca en toerisme - Land, zee, milieu en natuurbehoud.